15-01-09

PUZZELSTUKKEN

Het verhaal dat ridder hier komt te brengen heeft hij reeds menige maand geleden geschreven, handmatig met pen en daarna heeft hij het kleinnood in de daar voorziene map met verhalen gestoken, het moest zoals altijd nog wat rijpen vooraleer het de blogwereld ingestuurd kon worden. In die tussentijd is het ook tweemaal verandert van titel, eerst stond er hier 'slaaphouding' daarna 'slag aan de Somne' maar ze dekten beiden geenzins de lading van het verhaal. De docufilm 'slag aan de Somne' op canvas was de uiteindelijke start van dit verhaal, het was alsof er een klein deel van mijn doen en laten...eigenlijk van mijn doen werd ontward. Wanneer u straks het verhaal heeft gelezen en u denkt die is goed gek, compleet gek, wel u heeft volkomen gelijk maar zoals menig wijs man zei: 'zot zijn doet geen pijn'.
Een drie stappen verhaal, de eerste, daarvoor moet koenie in de teletijdmachine en terugbiemt worden richting kindzijn, lichamelijk althans. Sinds wanneer hij het zich maar kan herinneren heeft ridder iets met miltaire kerkhoven, ze sneden zijn adem af wanneer hij er passeerde, koude rillingen liepen over zijn rug, nog steeds trouwens en wat vreemd is hij kan ze niet betreden, reeds menigmaal stond hij pal aan de poort van...het ging niet maar toch was er altijd die aantrekkingskracht.
Voor stap twee zal koenie eens wat bedgeheimen prijs geven, voor u zich allerlei wilde fantasiën voor de geest haalt, het betreft hier koenie's slaaphouding. Er is namelijk een...hoe zou hij het noemen... bijna ritueel, koenie probeert het te beschrijven, probeert u het zich voor de geest te halen. Dus slapen geschiedt plat op de rug, binnen een halve minuut wordt de linkerarm dwars over de onderkant van de borstkas geplooid daarna volgt het linkerbeen, dat wordt ook geplooid zodanig dat de linkervoet onder knieholte van het rechterbeen verdwijnt... u kan nog volgen...na een poos, ridder is dan reeds vergevorderd richting slaap, wel dan wordt de rechterknie wat opgetrokken. Zeker zeven op de tien maal, zeventig procent dus, valt koenie zo in slaap.
Laatste stap, de docufilm die hem verweesd achterliet na het bekijken. 'De slag van de Somne' vertelde het verhaal van de bloedige strijd tussen duitsers en geallieerden die begon in juli negentienzestien en waarbij op de eerste dag al zestigduizend doden vielen, een goede vier maanden later wanneer dit offensief werd gestaakt hadden meer dan één miljoen soldaten er het leven bij 'ingeschoten', aan de hand van foto's, dagboeken,... en werd zo met flarden nagespeeld. Wel nu op één van deze fragmenten werd het sterven van een officier getoond, toen hij de strijd met zuurstof en bloed verloren had mag u eens raden hoe hij er bij lag...precies!
koenie kiplekker, die nog vele ontbrekende stukken zoekt, groet.

21:42 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Maar neen dat is niet zot. We zijn met zoveel miljoenen en we hebben niet bepaald zoveel kanten om op te liggen en zoveel armen en benen om hoe dan ook te plooien hé. Dat is toeval. Minder toevallig is ridder's opmerkingsgave dat hij dat in een flard kan zien.

Gepost door: ms | 16-01-09

jaat, jaat Koenie staat paraat, zo ook Kay
die wel door de poort kan, en de aantrekkingskracht met U deelt.
Ook als kind al, hetzelfde heb ik met stations
kwestie van op de sporen te blijven.
slapen hum,
de armen gestrekt tot boven het hoofd, de vingers tot vuisten gebald, daarna naar rechts op de zij,benen in de vorm zoalseen kikker ze plooit
tenslotte word ik 's morgens wakker plat op mijn buik.
niet altijd bevorderlijk voor ... u raadt het al, haha.
Kay groet ridder die blijkbaar een Unicum is met zonnekes.
Ik had ook niet anders verwacht ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 17-01-09

Opmerkelijk Heer Ridder,
Een opmerkelijk verhaal, inderdaad. Ik denk dat alleen bloggers dergelijke kronkels de wereld insturen. En daarom beweeg ik mij ook zo graag in bloggerskringen.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 19-01-09

De commentaren zijn gesloten.