06-12-08

MAN EN GITAAR

'Beklijvend', dat is misschien het woord wat mijn gevoel beschrijft, ridder typt wel misschien want mocht er zich een ander, denk overtreffend, woord in zijn grijze hersenmassa bevinden, hij zou het gebruiken.
Vrijdagavond, twintig uur, kunstencentrum vooruit Gent, Barry Moore alias Luka Bloom, op toernee naar aanleiding van het uitbrengen van zijn nieuw album, 'eleven songs'. Jawel, geen kat in een zak, er staan effectief elf nummers op. Is koenie helemaal voor, 'duidelijkheid' mensen. Het werd een avond van nieuw materiaal rijkelijk aangevuld met klassiekers. Beginnen deed hij zoals gewoonlijk met een vlotte babbel, hij kent na vele jaren toeren reeds aardig wat nederlands, om dan als eerste nummer 'i'am not at war with anyone' te brengen als eerbetoon aan Obama's overwinning in de presidentsverkiezingen. Bij het tweede nummer 'eastbound train' mochten wij zelve de keel schrapen op 'you'll never know the way life goes'. Het publiek doen meezingen is ook een stokpaard van luka, ridder is daar niet rouwig om, hoewel het altijd bij aanvang een angstig rondkijken is of koenie niet de enige is die vocale ,ahum, bijstand verleend. Volgden, 'tribe', 'you', 'prima verra', 'exploring the blue', 'there is a time' - een eerbetoon aan een onlangs overleden vriend, 'perfect groove', 'the acoustic motorbike' - of hoe luka een fiets pleegt te noemen, 'sunny sailor boy', 'gone to pablo', 'no matter where you go there you are' - koenie's favoriet, samen met 'daimond mountain', dat hij jammer genoeg niet bracht, twee bob dylan covers met 'city of chicago' en 'make you feel my love' - oh, wat hebben ridder en eega daar reeds menigkeer rond de keukentafel op gedanst,  ' i hear her like lorelei' , 'i am on your side'.  Afsluiten deed hij met het wondermooie, acoustische 'peace on earth', een nummer waar hij zijn dierbaren heeft doen beloven het te spelen wanneer hij het tijdelijke voor het eeuwige ruilt. Maar wat zeggen woorden wanneer u dankzij paradiso amsterdam, ridder's beleving volledig zelf kan bekijken, opgenomen enkele dagen na het optreden te gent. http://www.fabchannel.com/luka_bloom_concert . Doe het.
koenie kiplekker, die u aanraadt eens door het archief van fabchannel te struinen, groet.

hemelse luka

17:50 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

;-) in bijlage,
sunny-sailor-koen richting gent,
enig in de gescheidenis zijn zoetgevooisde bijdrage
de arena daverde onder applaus voor de zanger maar ook die ene backing vocal ...
genieten kwam daarna bij het geven van enige ondertekening van een schare fans hun t-shirt.
Kay die als enige een staande ovatie voorziet en net geen yuppie verdrag vertoont groet met zonnekes ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 06-12-08

Fantastisch niet hoe jij kan zingen, want dat kon ik niet horen, maar hoe jij een gans bericht kan schrijven over een muziekevenement.

Dat kan ik niet. Ofwel was 't goed oftewel niet. Maar het kan wel dagen nagloeien.

;-)

Gepost door: ms | 07-12-08

De commentaren zijn gesloten.