18-05-08

LOTUK

Meestal, in negentig procent van de gevallen wanneer ridder zich een muziekalbum aanschaft en daar verschillende goeie nummers op terugvind dan wil hij deze desbetreffende groep wel eens in levende lijve op een podium zien staan. Meestal, in zeventig procent van de gevallen kunnen deze niet de verwachting in lossen die koenie had gekregen na het beluisteren van.... Niets was minder waar woensdagavond laatst in de handelsbeurs te gent. Hmmmm, de handelsbeurs, ridder heeft het wel op deze concertzaal begrepen, schitterende foyer en een acoustiek die top is. Woensdag dus stond 'arsenal' op het programma. Arsenal dat is in feite john roan en hendrik willemyns aangevuld met gastmuzikanten en gastzangers, ze kwamen er hun derde album promoten, 'lotuk' nadat ze voordien reeds twee parels, 'obeyo soul' en 'outhsides', hadden afgeleverd. Eerst konden we ons echter opwarmen aan de nederlandse hiphop-band 'pete philly & perquisite, ik kende ze niet en dat zal waarschijnlijk zo blijven al was de zanger een echte volksmenner en speelden ze op instrumenten, cello en piano, vreemd aan hun genre wat hun toch een zekere durf en eigenheid meegaf maar de aanwezigen waren gekomen voor arsenal zoveel was duidelijk. De muziek die arsenal maakt omschrijven is een ander paar mouwen of misschien toch niet, ze bevatten gewoon alle mogelijke stromingen van muziek en een zekere logica, iets dat je van logica mag verwachten...dat ze zeker is, is dat je er niet kan blijven bij stilstaan, je wordt gewoon aangezet tot... . Zo geschiedde dus ook op nummers zoals 'switch', 'saudade', 'the coming', 'a volta', 'estupendo',...enige contradictie bij het nummer 'personne ne bouge' want toen deinde werkelijk gans de zaal op en neer, de vibraties deden me trouwens denken aan een concert van 'faithless' in vorst nationaal van enkele jaren terug toen een seismograaf de veroorzaakte trillingen had geregistreerd. Als gastzanger was er dit keer 'shawn smith', die u mogelijks kent van de groep 'brad' die eeuwige roem vergaarde met het nummer 'what the day brings' wat hij trouwens bracht in het eerste bis-gedeelte. Meermaals had ik tijdens het optreden het gevoel of hier stond een groep die reeds lange jaren succesvol is en nu hun grootste successen kwam brengen, u merkt arsenal kwam, speelde en overwon moeiteloos en koenie dankt ook nog de weergoden voor het deugddoend regenbuitje bij het naar buitengaan als weldaad voor zijn bezwete lijf.
koenie kiplekker, die de foto's snoepte bij gent.blogt, groet.

arsenal-handelsbeurs

arsenal-shawn smith

arsenal-john roan

22:54 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ondanks ik wel af en toe eens naar een optreden ga is dat meestal aan mij niet besteed. Ik luister liever thuis en pretendeer dan dat ze voor mij alleen spelen (het is het gedacht dat telt hé).

Zalig van de regen hé ! Zoals gezegd, de natuur weet wel wat nodig is.

;-)

Gepost door: ms | 18-05-08

jaat , jaat er staat
een ode aan
tot mijn spijt moet ik bekennen
ik ken het niet
maar zoals u ziet
van nu af aan luiter ik naar wat u vertelt
en bij de volgende
is mijn plaats alvast besteld
Kay die ook iets kent van JUpiler groet
met zonnekes ;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 19-05-08

Mooi, maar wat ik mij afvraag : wat heb je in godsnaam aan de zangeres (Leonie ?) beloofd dat ze ze zo hartstochtelijk naar je kijkt en haar armen om je heen wil slaan ?
(ps : het Lotuk muziekje doet me denken aan een vroeger spelletje op mijn Nintendo, welk het is daar ben ik nog niet zeker (Zelda ??) van maar het zal me weldra wel te binnen schieten, ik voel het)

Gepost door: Jurgen | 27-05-08

Koenie is in verlof me dunkt ;)

Gepost door: gino | 22-06-08

De commentaren zijn gesloten.