27-09-07

G8 - 1

Neet, neet koenie gaat jullie niet met wiskundige formules om de oren gooien, G8 is een verhaal dat ridder reeds een tijd terug zou schrijven maar net zoals vele goede voornemens bij dit bloggebeuren liet dit op zich wachten en is het nu helaas achterhaald. G 8 dat is georges, armand, roger, raymond, noël, remi, patrick en ikzelf. Reeds vele jaren (niemand van ons weet precies hoeveel maar we gokken toch dat vijftien in de buurt komt) proberen we op zondagvoormiddag, tussen pot en pint, correctie tussen pot en meerdere pinten, wereldproblemen met de glimlach op te lossen alsook onze bewondering voor onze reseptievelijke deerne's te opperen, al gebiedt mij de eerlijkheid te doen zeggen dat ook andere 'exemplaren' van het vrouwelijke geslacht veelvuldig over de tong gaan (gelieve hierbij geen obscure gedachten te krijgen met de uitdrukking 'over de tong gaan'). Achterhaald tikte ik daarnet, wel met pijn in het hart moet ik zeggen dat we 'roger' op veertien september ten grave hebben gedragen nadat hij de ongelijke strijd tegen longvlieskanker had verloren. Ridder had nooit of te nimmer gedacht dat uitgerekend hij ons als eerste zou ontvallen want hij was een 'taaien' , vreemde gedachten denkt u van koenie, wel dat komt omdat de leefdtijd van zes van de acht zondags-apostelen zich situeert tussen de vijvenzestig en de vijvenzeventig, wellicht nog vreemder koenie en zijn 'oude' vrienden, hoe komt zoiets tot stand?, hoe blijft zoiets in stand? moeilijk te verklaren en vele factoren bepalen dit maar één zaak is zeker het vat levenswijsheid dat die gasten mij gaven/geven is ongekend en natuurlijk kunnen we ook de tien vaten onozelheden niet vergeten - koenie is er nog niet uit wat nu echt belangrijk is in onze aardse bestaaan - G8 zou het verhaal geweest zijn van acht deugenieten maar toen...toen waren ze maar met zeven.
koenie kiplekker, die samen met de anderen iedere zondag het glas heft ter nagedachtenis, groet.

roger, de man van steen

12:08 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

jaat, jaat men spreekt hier nu van een nagedachtenis
het is
al weer een jaar geleden
dat ridder hier droevig nieuws neerpende.
mét een apostel minder
een vriend , een beminde
makker die wordt gemist.
in het hiernamaals zullen jullie elkaar weerzien
tussen pot en schuimend bier
en de eer aan jullie zelf houden
van wat mooi te noemen was.
neet neet het gebeurt
dat zelfs ik geen klinkend woord kan rijmen
Kay die diep meevoelt , groet
met liefs en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 27-09-07

Nu die rotziekte met een nietsontziende ongenadigheid allen treft, kijk maar rond, praktisch niemand heeft er niet mee te maken gehad, kan eigenlijk iedereen te vroeg gaan.

De schok van het verlies zijn altijd schrijnend en de pijn ebt nooit volledig weg.

Ridder jong, bestel zondag een pintje meer, Roger zal er zijn, al was het maar in de herinnering van zeven mensen die erg aan hem hielden.

Gepost door: ms | 27-09-07

Koenie Vechten tegen deze ziekte maak ik ook van kortbij mee,
mijn moeder vecht verbeten, ook al een jaar of twee.
Dus vergeef me even mijn korte groet, maar dit is moeilijk voor Boogie, maar wens je alle goed!!

Gepost door: boogie | 01-10-07

De commentaren zijn gesloten.