16-04-07

HET EERSTE KOPPEL

Gisteren zag ik ze voor het eerst dit jaar, ik herinner me hun vertrek nog levendig vorig jaar. Ze zaten samen met wel twintig, dertig andere koppels hoog op de elektriciteitskabels, klaar voor de trek naar warmere plaatsen voor te overwinteren ( ze moesten het eens geweten hebben, onze winter van niemendalle). Ik heb het van kindsbeen af sierlijke dieren,vogels gevonden. Maar nu zijn dus terug, fel vermagerd zag ik, wellicht van de lange,uitputtende vlucht richting paar-en broedplaats, vooral dat eerste lijkt me leuk. Ze zijn wel nog wat schichtig maar dat betert wel met de dagen, ik verheug me reeds om hun vliegkunsten te aanschouwen boven de weide van buur boer wanneer ze op jacht gaan met open bek naar laag vliegend insecten voor hun veelvraten van nakommelingen...ik weet het één zwaluw maakt de lente niet, de zomer daarintegen.
koenie kiplekker,  jaat, jaat deze afsluiter, het is nog even wennen,groet.

zwaluw

23:12 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Jaat jaat koenie's praat
lokt me alweer terug.
om vlug
de paringsdrang der Vogelen :-)
te aanschouwen.
tis bekan 1 mei
hoerei hoerei
ze leggen dan hun eerst ei.
hoezee hoezee
kip-lekker voor twee.
Kay die van berlingo gedwongen naar Kip moet-groet

Gepost door: S-K | 16-04-07

Maar kijk wie daar ! Koenie ! Kiplekker zowaar ! ALs dat geen goed nieuws is !! Met twéé kakelverse blogskes, da' sop zijn paasbest he ! Allez vooruit, we zijn weer vertrokken !

Gepost door: Lost Soul | 18-04-07

Bezoek uit het Hageland Ik wens je een prettige en zomerse zondag. Moest de opwelling je overmeesteren (niet verplicht uiteraard) om een kijkje te komen nemen op ons plekje van rust, zoals ik het zelf noem, doe het dan. Je wordt ontvangen met open armen. Je blog is ordelijk, overzichtelijk en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Groetjes en tot blog !!!!

Gepost door: Tuingenieter | 22-04-07

De commentaren zijn gesloten.