18-02-07

DE ESTAFETTE

Het doorgeven van de stok, een niet te onderschatten onderdeel bij een specifieke loopwedstrijd maar niet alleen in de atletiekwereld ook in de blogwereld wordt het doorgeven van de stok als niet onbelangrijk aanzien, ridder kon dus niet achterblijven op deze uitnodiging van lost-soul, met graagte zelfs, weliswaar met enige vertraging want was ik bijvoorbeeld de laatste loper in de vier maal honderd meter en ik kreeg de stok doorgegeven van lost-soul dan had zij waarschijnlijk nu al een marathon gelopen.
Koenie's muzikale tocht begon rond de leeftijd van veertien en het kon meteen tellen, aangetrokken tot het zwaardere werk 'hard-rock' of andere metalen, saxon,iron maiden, ac/dc, gary moore... ze konden op ridder's waardering rekenen maar koenie had toen reeds één constante, namelijk hij pikt er een groep uit en bijt zich daarin vast. Ik zette de tanden in michael schenker en zijn groep, MSG of wel michael schenker group (waarom moeilijk wanneer makkelijk ook gaat als het een groepsnaam aangaat). Nu nog ligt zijn fantatisch dubbel live album 'one night at budokan' met regelmaat op de draaitafel. Het was ook de tijd dat ik in het muziekblad of wat er voor moest doorgaan 'de joepie' enkel en alleen maar de zware pagina las namelijk 'betonmolen'...oooh en ook de medische rubriek waarin jongeren vragen konden stellen, ik lachte me kapot...'lieve joepie, ik heb nu een week mijn menstruatie, wanneer mogen die vijventwintig tampons er nu eindelijk uit...ekkes maar we wijken af, muziek is hier het thema.
Daarna ging er wat water bij de wijn, de decibels mochten iets minder. Ik spreek nu john cougar mellencamp, bruce springsteen, john hiatt, dire straits, U2, simple minds, luka bloom, texas, talk talk, big country. Later kreeg ridder een opstoot die er eigenlijk geen was, de reden is dat deze opstoot nog tot op de dag van vandaag duurt en dus veel te lang is om er deze term op te kleven, waarom dit aanhalen, wel toen het zich aandiende voelde het immers zo aan, vandaar. Het was mijn liefde voor het nederlandstalige lied. Eerst ging mijn aandacht naar onze noorderburen, frank boeijen was/is mijn ding en jaat,jaat ik beken met zout in mijn ogen en dronken van geluk, 'jazz in barcelona' is ook één van mijn absolute favorieten maar na het album ' schaduw van de liefde' had ik het wat gezien en gehoord wat boeijen betrof en ontdekte ik 'blof', die me eerlijk gezegd nog meer kunnen...boeien, miljaar koen schitterende woordspeling, oe doe gij datte.
De dag vandaag ben ik wellicht een muzikale octopus, het is enkel ' jazz' en 'techno' waar ik zure oprispingen van krijg. Hier een reeks namen zetten zou de anderen, vergeten, tekort doen en dus doe ik het niet, ware het niet dat koenie toch zijn muze sedert vele jaren toch even wil aanhalen, zij die hier regelmatig vertoeven weten het wellicht namelijk 'aaron perrino' met zijn vroeger project 'the sheila divine' en nu  met ' dear leader'.
koenie berlingo, die deze stok nu in het ijle weggooit, groet.

18:00 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

jaat, jaat Ook ridder kreeg een stok toegeworpen op zen blog.
Fijn om te lezen toch.
neet, neet tis allemaal niet slecht, tis verdommeld goed
wat zijn voorkeur wegdraagt.
Tis te horen wat hem behaagd.
Buiten n... en muziek
is dat hier zo Bad nog niet!.
Kay die ook van die yzerwaren! houdt groet!

Gepost door: Sunny-Kay | 18-02-07

Koenie Betonmolens, gave herinneringen
Joepies Bravo's en Metal hammers
Allemaal hebben ze de revue gepasseerd
en van de Hammers heb ik nog een doos vol
de rest verslonden , geknipt en geplakt
in mappen gestoken, die nog steeds in mijn bezit zijn
soms nostalgisch terugkijk naar mijn jeugd
maar dan eens een ferme plaat van Motorhead of Priest uit de kast haal, het volume op loeined hard zet en mezelf dan "nog" eens goed laat gaan.
Boogie, indien dit schouwspel publiekelijk moest getoond worden, stande pede met witte jas met te lange mouwen wordt afgevoerd in een ambulance, groet.

Gepost door: boogiepeter | 19-02-07

HAAAAAAAAAAAAAAA Dikke knipoog!!!!
Ik dacht dat niemand het ooit zou zien!!!!
Hahaha, respect man!!!!
Trouwens de echte motivering van Schindler zou heel iets anders geweest zijn... zelfbehoud en winstbejag... wie zal het zeggen.
En je slechte brein??? Hahaha, is dat slecht??
Boogie, die zich betrapt voelt en er om moet lachen, groet!!!!

Gepost door: boogiepeter | 24-02-07

Koenie Leader op één in de afrekening!!!!
My vote they have!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: boogiepeter | 25-02-07

Koenie Boogiegirls met duivelse blik....
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
My favorite!!!!!!

Gepost door: Boogiepeter | 17-03-07

john John haitt,plots komen alle herinneringen van een hete dag in torhout weer boven...
Dju was ik maar terug 22

Gepost door: gino | 29-03-07

He Ridder Koenie,
Al heel lang genen tijd om blogs te lezen, alleen zo nu en dan nog wat schrijven, maar ben hier wel rap bij zo te zien ! Tof dat je 't stokje hebt aangenomen. Alles op zijn tijd jong, laat maar waaien.
Toch frappant dat nogal wat 'oude getrouwen' de laatste jaren boeijen ontrouw worden, zo ook ik hoor, ik ben nog gaan kijken vorige maand, maar ik werd er amper warm of koud van. Misschien in Gent beter ? Daar is't altijd dikken ambiance, dus ik heb hoop... Kus en knuffel Koenie !

Gepost door: Lost Soul | 05-04-07

De commentaren zijn gesloten.