09-01-07

DE ZEEPTOETS

Mocht de titel van dit bericht u fantasie een piste doen bewandelen die richting 'zonlicht' blokjes of dergelijke gaat, ik breng u terug met u goddelijk lichaam bij de werkelijkheid. Goe koenie, ge zijt weer vree mysterieus begonnen, steek maar van wal met waarover het hier nu wel gaat. Wel beste mensen, ik heb mij steeds verwonderd, zacht uitgedrukt, aan het feit hoe het sommige mensen lukt een dagelijkse soap,bluhbluh ... het woord is eruit, te blijven volgen, iets te bekijken waar klaarblijkelijk geen eind aan komt en waar de vreemdste kapriolen gebeuren om de serie boeiend, ahum te houden. Voorbeelden, personages verdwijnen om daarna na een lange tijd afwezig terug uit het niets op te duiken, een acteur/personage wordt vervangen door een andere acteur, eensklaps een aantal jaren verder in het leven van de soap-iconen, het kan allemaal en wat erger is men aanvaardt het zonder morrren. Ik ken zelfs mensen bij wie hun dag ingedeeld is, afspraken, uitstappen,... , naar het aanvangsuur van hun favoriete soap. Ik ken er zelfs die er meerdere per dag, slik, bekijken. Mede door het feit dat deze series reeds een aantal jaren onze schermen teisteren, hebben deze mensen zelfs een vriendenkring die eens het gesprekonderwerp ' het weer' de revue gepasseerd is, het daarna eindeloos hebben over ... juist ja. Wel beste mensen, ridder gaat toetreden tot deze wereld, hoe dat komt? Wel eva de roovere zit daar voor iets tussen, zij zingt namelijk de titelsong van de telenovelle 'emma' die nu op één loopt, schoon é de naam telenovelle, moeten we eind dit jaar zeker op stemmen als de lijst gemaakt wordt met de mooiste woorden, maar goe we wijken, zoals zo dikwijls, af. Koenie volgt dus emma, honderd en drie afleveringen, in tegenstelling tot de echte soaps komt er dus wel degelijk een eind aan. Maar koenie zal op zijn tanden moeten bijten om het tot de nummer laatst uit te houden want het gaat namelijk geen kloten vooruit, waarom dan blijven volgen? wel er zijn toch verschillende zaken die mij intrigeren en die mij doen vooruit denken naar mogelijke ontknopingen, evoluties, hoe dan?, nieuwsgierig? oplossing: zo rond de klok van half tien op één, 'emma', probeer eens.
koenie berlingo, die zich ook vasthoudt aan zijn eindeloze dromen, groet.

22:29 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Stokje Wel Koenie, je bent nog moediger dan ik, want ik heb na één aflevering van Emma al afgehaakt ! En sinds ik C ken kijken we beiden amper nog tv, zodus heb ik dit jaar zelfs 24 niet beginnen bekijken, en dat wil nogal wat zeggen.

Maar allez, waarvoor ik hier kwam : ik geef je vandaag het muziekstokje door ! Ik ben toch nog benieuwd, al weet ik al een beetje welke richting het zou kunnen uitgaan. See you !!

Gepost door: Lost Soul | 10-01-07

;-) vergeef me mijn onkunde om te dichten
ik kom enkel een woord tot u richten.
Emma heeft men hart niet gestolen
het echte tv-theater geraakt verloren.
vanuit een kuchende hoek
is tevens de zon hier ook zoek.
rest mij enkel aan ridder van de lach
een knipoog en een lieve lach
te schenken.
Kay- die het water uit de ogen stroomt groet.

Gepost door: Sunny-Kay | 10-01-07

Koenie de Emma volger Aaaargh, haren rijzen te bergen, kriebels overal
het woord soap, ontketend een vloedgolf van gal
die zich een weg zoekt naar een of andere vrijheid
met een slechte smaak nadien, das een feit
Niet aan mij besteedt, ken zelfs Emma niet
honderd en drie, neet neet, al is het verniet
Boogie dankt bij voorbaat voor dit aanbod
een tv regelt zijn leven niet, het is al te zot.
Geef mij maar wat Boogiegirls en muziekjes
dan is mijn vlammend blog weer magnefiekjes
Boogie, die al zeepsmaak krijgt in zijn mond, groet.

Gepost door: boogiepeter | 10-01-07

Beste ridder, opluchting terug wat van je te lezen. Begon mij zorgen te maken en had me voorgenomen je te bellen maar tot zover geen kans gehad om dit op een deftig uur te doen.

Emma, mmm, zelf nog niet gezien maar moet misschien eens proberen. Na wat studiewerk in de handleiding van de videorecorder moet dit wel lukken (ben nog geen digitale kijker en het "net gemist?" mis ik dus nog ...). Gaat over televisie productiehuis dacht ik he ? Tof wereldje. Ga zeker eens kijken en zal je iets laten weten.

Begint natuurlijk met 103 afleveringen maar waar dat eindigt weet niemand ...

Grote groet aan uw Jonkvrouw.

Gepost door: Jurgen | 10-01-07

Serie Dus ik zou nog kunnen volgen moest ik nu voor de erste keer naar "Emma" kijken. Meestal koop ik alle afleveringen in één keer bv 24 of prison break en dan kan je ze na elkaar in het weekend bekijken...

Gepost door: Saartje | 11-01-07

nu ga ik echt wel dalen in je achting, in het aantal schuiven naar onder... Emma, heb er paar keer na gekeken, bij gebrek aan ander... Volg het verhaal niet goed... Soit, om de drie afleveringen volgen lukt ook niet super natuurlijk.
Home and away en all saints... ja, die volgen we toch 99 % van de tijd... Maar om hiervoor een schema op te stellen... KWeet niet... i've got a life é...

Gepost door: lolmie | 18-01-07

Welwelwel, wat een oorverdovende stilte hier. Koenie heeft het druk, superdruk ! 't Is te zeggen : ik hoop dat dat de reden voor de stilte is, anders moet ik mij zorgen gaan maken !

Gepost door: Lost Soul | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.