21-09-06

...OP EEN ONBEWOOND EILAND...

Neet,neet weg die gedachten van azuurblauwe golven die uitdeinen op een parelwit strand met een wuifend palmboompje op de achtergrond....neet,neet aan het terziele? gegane koor, 'kinderen voor kinderen' dat in de tijd dat dieren nog konden praten scoorde met deze hit....jaat, jaat aan de gedachte die me het voorbije weekend....ik denk aan de verleden tijd van besluipen, besluiptigender, besliep....laten we het op besloop houden, de gedachte dus die me besloop als ik denk naar waar mijn interesses uitgaan....ik heb het gevoel dat ik meer en meer de 'alleen' toer opga. Mensen uit mijn dichte omgeving,oa. familie,vrienden volgen mij, wat niet moet overigens en wat ik hun zeker niet verplicht,laat ons duidelijk wezen, volgen mij dus tot op zekere hoogte,niveau (neet,neet geen dikkenekkerij hoor zulle) en net als ik denk, miljaar nu wordt het interessant doen zij iiiiiiieeeee....de handrem op. Vroeger, nog niet eens zo lang geleden trachtte ik hun mee te trekken, komaan jong dat zal 'cool' zijn, laat ons dit of dat gaan zien maar je kan iemand niet iets opdringen als er niet vanuit hun eigenste zelf de drang is om iets te bezichtigen,te beluisteren,....Vroeger was het ook ik die meestal teleurgesteld was wanneer ik dacht hmmm die gaat dat leuk vinden en het liep dan af op een sisser daarom dat ik nu niet meer de moeite doe als ik iets wil zien, om het eender wat en het past in ons gezins-bedrijfsleven dan is koenie riebedebie en nu zijn het de anderen die wat mistroost zijn wanneer ik vol passie mijn wedervaren vertel. Ergens alleen naar toe gaan moet je ook leren, in het begin had ik het gevoel dat iedereen me begaapte wanneer ik ergens stond aan te schuiven, naar te kijken,...ridder voelde zich wat onwennig maar deze schroom verdween algauw maar je moet maar eens zelf de proef op de som nemen en eens kijken hoeveel mensen er nu effectief ergens alleen naar toe gaan....verduiveld weinig. Met mijn interesses, ontdekkingen heb ik ook het gevoel dat ik nog maar een tipje van de sluier heb opgelicht.....er komen mij verschillende zaken voor de geest die ik eens zou willen uitproberen.....namen noemen koenie,wel een klassiek concert.....u zit nog...in het laatste jaar middelbaar onderwijs zagen, aanhoorden we eens een concert in de 'royal albert hall' in londen en ik was daar volledig joehoejiehiejuhu van, toen echter niet toegegeven want dat 'stond' niet voor een achtienjarige puber......toneel,mijn ervaringen nihil en ik die dolgraag wim opbrouck eens theatraal zou bezig zien, missschien ooit......ooohhhh af en toe smacht ik naar mijn onbewoond eiland en gelukkig voor mij, laat het ons liefde noemen, weet ons line dat ze me af en toe de oceaan van dagelijkse beslommeringen moet laten overzwemmen naar mijn..............
koenie berlingo, die nu weet dat liefde ineens komt en beetje bij beetje vergroot,de inktvlek van de liefde,groet.

21:30 Gepost door Antoine Neyt | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

jaat,jaat Na vele jaren atijd met compagnie op stap en nu veel alleen,
weet en zie en voel ik ook de blikken om me heen.
het eiland is vergroot , de wereld raakt verkloot...
Ergens eens alleen naartoe gaan moet kunnen,
Het moet je ieder als eens gunnen.
Wat niet wegneemt op een strand onder een boompke te liggen,
met of zonder inktvlek op je gezicht.
Kay die onder alle omstandigheden dicht-groet.
XQS voor de vocabulaire van het rake woord bij het lezen van deze tekst de me 'bekoord'.;-)

Gepost door: Sunny-Kay | 21-09-06

Koenie jong een opera ...

al hebben ze me daar ook al zot voor verklaard, maar dat ik nog wel eens willen : een opera gaan zien/horen/snuiven/genieten.

Maar ik zou niet alleen gaan ... oh neen, "wij" doen alles samen. De ene gaat mee naar het voetbal en de andere gaat mee naar "wat dan ook in mijn zotte kop opkomt".

Maar die opera ... dat blijft op mijn maag liggen. Waarom ? Wél, dat is duur, je moet een plaats kiezen waar je iets kan "zien" en waar ze niet al aan het kussen zijn terwijl jij nog steeds de doodskreten van de vijand hoort, newaar !

Dus ... de opera voor als ik eens geld heb om wég te smijten.

;-)

Gepost door: ms | 21-09-06

Die goede oude tijd... Boogie vlamt ook hier eens binnen om de Berlingo (Is een Citroën hééé... sorry, otto's zijn een afwijking) een aangenaam begin van het weekend te wensen... maar wat Boogie hier leest is zo reeel dat Boogie er even stil van wordt... observatie heeft me geleerd wat jij hier verteld... ik dikwijls ook dezelfde ervaringen deel!!!
Boogie een beetje onduidelijk , groet!!!

Gepost door: boogiepeter | 22-09-06

De commentaren zijn gesloten.